На УКЛО одржан вебинар за менталното здравје на студентите

image_url

На УКЛО одржан вебинар за менталното здравје на студентите

„Ментално здравје на студентите за време на Ковид-19“ беше темата на вебинарот во организација на УКЛО, во соработка со Факултетот за безбедност-Скопје и Високата медицинска школа – Битола. Стотината учесници, меѓу кои голем број студенти, со интерес ги следеа анализите на стручниот тим од Психолошкото советувалиште на УКЛО, д-р Гордана Ристевска-Димитровска, специјалист психијатар од ВМШ, и психологот Драгана Батиќ од Факултетот за безбедност- Скопје.
Blog Attachment