Се известуваат студентите на втор и трет циклус студии дека на 14.11.2023 година со почеток во 9.45 часот во Турскиот амфитеатар на Факултетот ќе се одржи предавање на тема „Трговија со луѓе и илегална миграција“ од м-р Магдалена Несторовска, Државен секретар при Министерство за внатрешни работи на Република Северна Македонија.