Покана до студентите за учество на престојниот настан организиран од страна на Дирекцијата за заштита и спасување „Цивилната заштита помеѓу институциите и граѓаните„.

Настанот ќе се одржи на 30.09.2022, истиот е од отворен тип со почеток од 09:00 часот,и ќе трае до 15:00 часот.

Се надеваме дека настанот ќе допринесе студентите одблиску да се запознаат со цивилната заштита и сите нејзини аспекти.

ПОКАНА