Традиционално како и секоја година, Универзитетското студентско собрание на УКЛО организира УКЛО Тривиум Ораторски натпревар, кој настан е планиран да се одржи на 06.05.2022 година во Офицерскиот дом во Битола.

Во склоп на активностите на УСС на 06.05.2022 година (петок) се организира УКЛО ТРИВИУМ Ораторски натпревар на СЛОБОДНА ТЕМА.
За најдобрите оратори се обезбедени награди.
На натпреварот планирани се две обуки од страна на организаторите.
Учеството на обуките е задолжително за сите пријавени студенти на УКЛО Тривиум.

Повеќе