Почитувани колеги и колешки( магистри и доктори на наука на Факултет за безбедност),

Амбасадата на Швајцарија во Скопје испрати информација дека Швајцарската влада, преку Федералната комисија за стипендии за странски студенти, нуди 20-30 стипендии за студенти од земјите од Централна и Источна Европа и земјите од Кавказ за учебната 2022 година/ 2023 година.

Детали за апликација на следниот линк www.eda.admin.ch/north-macedonia.