На Факултетот за безбедност-Скопје на 13.05.2019 година предавање одржа Шефот на Канцеларијата за врски на НАТО, полковник Зоран Јанковиќ, на тема “NATO’s role in changing security environment and membership of North Macedonia”.
По предавањето полковникот Јанковиќ имаше средба со менаџментот и со професорите на факултетот. На средбата деканот – проф. д-р Никола Дујовски ги презентираше историјата, капацитетите и академскиот профил на факултетот и придонесот кој го дава институцијата во процесот на евроатлантските интеграции на државата.